MIT araştırmacıları, aksine mühendislik kullanarak yapay zekanın bir pizzanın nasıl yapıldığını iddia edebileceğini düşünmüşler. Her ne kadar saçma bir fikir üzere gözükse de geliştirilen yapay zekanın geliştirilerek öteki yiyeceklerin nasıl yapıldığını varsayım edebileceğini ve bir tanım çıkarabileceği düşünülüyor.
PizzaGAN ismindeki yapay zekayı geliştirmek için araştırmacılar 5500 adet clip arka üslubunda pizza fotoğrafını yapay zekaya yüklemişler. Her fotoğrafta pizzanın üzerinde 10 kat materyal varmış. Ardından sisteme 9213 adet gerçek pizza resmi yüklenmiş.
Elde edilen bilgilerden zekayı eğiten araştırmacılar, daha sonra bir pizza resmi göstererek pizzanın içeriğini ve içindekilerin hangi sıralamayla konulduğunu varsayım etmesini istemişler. Yapay zekâ sonuçta pizzanın materyallerini bilmekle kalmamış, pizzayı farklı materyal ekleme basamaklarıyla, çiğ ve pişmiş halde farklı ayrı gösterebilmiş.
PizzaGAN şimdilik yalnızca pizza üzerinde çalışıyor. Fakat, araştırmacılar yapay zekanın burger ve salata üzere yiyecekler için geliştirilebileceğini düşünüyorlar. Ayrıyeten giysi kesimine de uyarlanabileceği düşünülen zekanın, alışveriş asistanı şeklinde çalışarak farklı kombinleri, eserleri satın almadan, müşterilerin beğenisine sunabileceği belirtiliyor.